voetbalzone

‘Geen druk om geschiedenis te schrijven, maar we willen het wel doen’

Peter Nusselder01 jul 2010, 13:55
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2010, 13:55
Advertentie

Tijdens het eerste toernooi om de wereldtitel op Afrikaanse bodem is Ghana in de kwartfinales de enig overgebleven representant van het continent. Dat legt echter geen druk op The Black Stars, laat bondscoach Milovan Rajevac weten aan BBC Sport. “We staan totaal niet onder druk om geschiedenis te schrijven, maar dat betekent natuurlijk niet dat we dat niet willen doen.”

Als Ghana vrijdagavond weet te winnen van Uruguay, zou het het eerste Afrikaanse land zijn dat op het WK de halve finale bereikt. Daar wil Rajevac zich echter weinig van aantrekken. “We passen onze speelstijl niet aan en maken ons ook geen zorgen over zogenaamde druk. Maar Uruguay heeft wel een geweldige historie en spelers die in de beste Europese competities spelen”, weet de trainer van de Ghanezen.

Van onderschatting van de Uruguayanen is dan ook geen sprake in het Ghanese kamp. “Ze hebben één van de beste teams ter wereld. Ze verdienen alle respect, en Forlán is een goede speler”, doelt Rajevac op aanvalsleider Diego Forlán. “Maar wij spelen op de manier die ons tot dusverre succes heeft gebracht. We passen ons niet aan en proberen te profiteren van zwaktes die we kunnen vinden bij de tegenstander.”

Bezig met laden …