voetbalzone

‘Geen excuses meer, anders slepen ze me aan de oren door de stad’

Erik van Dam16 jan 2016, 18:38
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2016, 18:38
Advertentie

Luciano Spalletti vertrok in 2009 bij AS Roma voor een avontuur bij Zenit Sint-Petersburg. Daar verloor hij in maart 2014 zijn baan en sindsdien zat hij thuis. Toen Roma weer bij hem langs kwam na het ontslag van trainer Rudi Garcia hoefde de Italiaan dan ook niet lang na te denken.

voetbalzone

“Het was een eenvoudige beslissing om weer terug te komen. Het is een plezier om jullie weer te zien”, vertelde hij op de persconferentie in de aanloop naar het duel met Hellas Verona van zondagmiddag aan de aanwezige journalisten. “Ik kwam terug omdat het geweldig is om de coach van Roma te zijn”, aldus Spalletti. “Alles wat er gebeurde bij mijn vertrek is achter de rug. Ik kwam hier omdat mijn kinderen, drie hele speciale Roma-fans, mij dat vroegen.”

“Zij bleven in Rome met mijn vrouw en zij stuurde mij een foto van mijn vierjarige dochter met een Giallorossi-sjaal om haar nek. Ik hoop dat ik ‘mijn’ Roma meteen weer zie, want de andere teams gaan heel hard dit seizoen”, zegt Spalletti over de competitie. “We staan een beetje achter en hebben geen andere keuze dan sterk te starten en weer naar onze kwaliteiten te gaan voetballen. Ik verwacht een sterke reactie morgen.”

De suggestie van Garcia dat de mindere resultaten te maken hebben met een gebrek aan fitheid doet Spalletti af met de woorden: “De signalen die van de hersenen naar het lichaam worden gestuurd zijn belangrijk. Wat vertel ik de spelers, dat als ze verliezen het komt doordat hun tank leeg is? Serieus? Geen excuses, anders grijpen de mensen die me eerst zo vriendelijk verwelkomden op het vliegveld me bij mijn oren en slepen ze me door de stad. Ik heb één voordeel: ik weet al hoe het is bij Roma!”

Bezig met laden …