voetbalzone

‘Geen gelukkige dag’ in Parijs: ‘Een groot verlies voor het voetbal’

Gijs Freriks13 mei 2016, 16:23
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2016, 16:23
Advertentie

Zlatan Ibrahimovic kondigde vrijdagochtend zijn vertrek bij Paris Saint-Germain aan en Laurent Blanc zegt het jammer te vinden dat de wegen gaan scheiden. “Het is geen gelukkige dag, maar deze dag zat er wel aan te komen”, zo werd de trainer op de persconferentie geciteerd door Le Parisien.

/

“Het wordt zaterdag een interessante wedstrijd, want we vieren het kampioenschap en het is tegelijkertijd de laatste wedstrijd voor Ibrahimovic in het Prinsenpark. Hij is een fantastische speler voor ons geweest en ik heb veel bewondering voor hem. Hij is een cruciale factor geweest in ons project wat betreft imago en charisma. Hij laat niemand onberoerd. Hij heeft ervoor gezorgd dat het project realiteit kon worden. Hij wil altijd winnen, is een fantastisch persoon.”

“We hebben hiermee rekening moeten houden, maar eigenlijk ben je voor zoiets nooit klaar. Voor zowel liefhebbers van het voetbal als van het Franse voetbal is dit een groot verlies. We zien een van de beste spelers uit de Ligue 1 van de laatste jaren namelijk vertrekken. Het is wat verdrietig, maar we moeten ook door. Ook Ibrahimovic moet door”, aldus Blanc. Ibrahimovic is vanwege een kuitblessure overigens nog wel een twijfelgeval voor het duel met FC Nantes.

Bezig met laden …