voetbalzone

Geen Maradona of Jol voor Blackburn; Kean tekent tot 2013

Erik van Dam20 jan 2011, 17:55
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2011, 17:55
Advertentie

Steve Kean is en blijft de manager van Blackburn Rovers. Nadat Sam Allardyce in december de wacht werd aangezegd bij de Premier League-club, nam diens assistent Kean de honneurs al waar. Vervolgens werden diverse beschikbare trainers, onder wie Diego Maradona en Martin Jol, aan de Rovers gelinkt. Donderdag laat Blackburn echter via de officiële kanalen weten dat Kean het vertrouwen krijgt. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2013.

/

De komende tweeënhalf jaar krijgt Kean, die nu voor het eerst op eigen benen staat bij een profclub, de kans om Blackburn weer naar betere tijden te loodsen. Vorig seizoen eindigde de club als tiende in de competitie, maar onder Allardyce ging het voor de jaarwisseling zeer moeizaam. Niet lang na de 7-1 oorwassing die Manchester United uitdeelde, moest Allardyce zijn kantoor leegmaken.

Kean werd als tussenpaus voor de groep gezet, en mag het karwei nu dus verder gaan klaren. Komende zaterdag zit de 43-jarige Schot voor het eerst als eindverantwoordelijke mét een langdurig contract op de bank, als Blackburn het in eigen huis opneemt tegen West Bromwich Albion. Dat de vacature op Ewood Park nu vervuld is, maakt de kans dat Maradona voor Fulham gaat werken groter. Daar staat Mark Hughes nog aan het roer, maar de druk op zijn functioneren is groot.

Bezig met laden …