voetbalzone

Geen nieuw contract voor Stoichkov na mislopen van landstitel

Daniel Cabot Kerkdijk17 mrt 2010, 07:39
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2010, 07:39
Advertentie

Hristo Stoichkov kan op zoek naar een nieuwe club. Mamelodi Sundowns heeft de oefenmeester uit Bulgarije laten weten dat hij voor komend seizoen geen nieuw contract krijgt aangeboden. De ex-aanvaller wilde graag langer bij de Zuid-Afrikanen blijven, maar greep naast de landstitel.

/

"Ik sta volgend seizoen niet meer voor de selectie omdat ik geen nieuw contract heb gekregen", aldus de versie van Stoichkov. "Ik heb een gesprek met de voorzitter gehad en ben tot de conclusie gekomen dat ik niet langer gewenst ben." Eigenaar Patrice Motsepe investeerde veel in nieuwe spelers en bood Stoichkov in januari een contract voor drie jaar aan, mits hij de landstitel zou winnen.

Mamelodi Sundowns eindigde afgelopen seizoen echter als tweede, met één punt achterstand op SuperSport United. Onduidelijk is hoe het nu verder moet. Sundowns is nog in twee bekertoernooien actief, al lijkt Stoichkov tot aan het eind van het seizoen zeker van zijn plek. Stoichkov (44) was een briljante speler, maar zijn carrière als trainer kent veel pieken en dalen.

Bezig met laden …