voetbalzone

Geen nieuwe ontsnapping Leverkusen: Frimpong en co lijden duur puntenverlies

Jordi Tomasowa27 jan 2024, 19:23
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:30
Advertentie

Bayer Leverkusen heeft zaterdagavond duur puntenverlies geleden in de Duitse titelstrijd. In eigen huis bleef de ploeg van trainer Xabi Alonso tegen Borussia Mönchengladbach steken op een doelpuntloos gelijkspel. Daardoor komt Bayern München, dat eerder op de dag met 2-3 won van FC Augsburg, op twee punten van de koploper.

Xabi Alonso had zoals verwacht een basisplaats in petto voor Jeremie Frimpong. Timothy Fosu-Mensah moest daarentegen genoegen nemen met een plek op de bank.

Leverkusen kon nog niet beschikken over clubtopscorer Victor Boniface, waardoor Patrik Schick andermaal in de punt van de aanval begon.

De thuisploeg kreeg binnen vijf minuten direct een goede mogelijkheid via Nadiem Amiri. De middenvelder kon uithalen vanaf rand zestien, maar moest toezien hoe Moritz Nicolas, de sluitpost van Mönchengladbach, met een knappe redding wist te pareren.

Ook smaakmaker Florian Wirtz zag Nicolas zich halverwege de eerste helft onderscheiden. In het tweede bedrijf bleef Leverkusen op jacht gaan naar de openingstreffer. Jeremie Frimpong zag zijn inzet op aangeven van Wirtz rakelings langs de paal gaan. Hetzelfde gold luttele minuten later voor Alejandro Grimaldo.

Die Werkself wist tijdens de laatste twee competitiewedstrijden tegen FC Augsburg (0-1) en RB Leipzig (2-3) in extremis toch nog de volle buit te pakken. In eigen huis tegen Mönchengladbach begon de tijd ook steeds meer te dringen.

Alonso probeerde nog een doorbraak te forceren door Adam Hlozek in de slotfase binnen de lijnen te brengen. De bevrijdende openingstreffer viel echter niet meer, waardoor de voorsprong op naaste belager Bayern München nog slechts twee punten bedraagt.

Bezig met laden …