voetbalzone

Geen ploegen uit Limburg in Eredivisie na uitschakeling VVV

Thijs Post11 mei 2014, 16:20
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2014, 16:20
Advertentie

Op basis van de ranglijst van de reguliere competitie zouden FC Dordrecht (de nummer twee) en Excelsior (de nummer drie) het verdienen om een finalewedstrijd om een plek in de Eredivisie te spelen. Die ploegen hebben het ook gered: zowel FC Dordrecht (tegen VVV-Venlo) als Excelsior (tegen FC Den Bosch) gaf een 1-3 uitoverwinning niet meer uit handen. Sterker nog, beide partijen noteerden wederom een overwinning en wederom dezelfde uitslag. Dit keer 2-1. De uitschakeling van VVV-Venlo houdt in dat er, mede door de degradatie van Roda JC Kerkrade, komend seizoen geen Limburgse ploegen actief zijn in de Eredivisie.

voetbalzone

Excelsior - FC Den Bosch 2-1
Excelsior had in Den Bosch al met 1-3 gewonnen, dus voor de ploeg van Kralingen was de finale van de nacompetitie al in zicht. FC Den Bosch was echter niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. Het team van trainer Ruud Kaiser moest in de aanval en dat gebeurde dan ook. Na een dik kwartier was het al raak en werd het weer wat spannender. Barry Maguire stoomde op over het middenveld, gaf een steekballetje richting Ralf Seuntjens en schoof de bal langs doelman Jordy Deckers. Dat zou ook de ruststand zijn, al kreeg Excelsior nog een goede kans om op gelijke hoogte te komen. Lars Veldwijk, de topscorer van de Jupiler League, schoot de bal echter op de paal.

FC Den Bosch wist dat het na de pauze nog twee keer moest scoren om door te bekeren naar de volgende en laatste ronde van de nacompetitie. Tom van Weert werd van de bank gestuurd en een uur voor tijd mocht hij invallen met op wat een alles-of-niets poging leek. De gelijkmaker was echter dichterbij dan de 0-2 en die gelijkmaker zou dan ook vallen. Uiteraard was het Veldwijk die scoorde en dat deed de spits in stijl: met een fantastische lob verschalkte hij keeper Bruno Appels. Diezelfde Veldwijk maakte in de slotfase ook nog eens de 2-1.

voetbalzone

FC Dordrecht - VVV-Venlo 2-1
FC Dordrecht had in Limburg al met 1-3 gewonnen en voor de nummer twee van de reguliere competitie leek het, net als in de andere wedstrijd voor Excelsior het geval was, dus al in kannen en kruiken. Het team van Harry van den Ham had er hoe dan ook in de thuiswedstrijd ook nog wel zin in. Even nadat Giovanni Korte de bal op de paal had geplaatst, vond Paul Gladon wel het net. De man die genomineerd was voor de prijs van Speler van het Jaar (Ruud Boymans van Willem II zou die prijs pakken) was ook in het restant van het eerste bedrijf gevaarlijk, maar doelpunten maken deed hij niet meer.

Pas na rust werd er weer gescoord, maar het doelpunt werd niet gemaakt door FC Dordrecht. Invaller Jules Reimerink schoot hard en zuiver binnen voor de gelijkmaker. VVV wist dat het nog twee keer moest scoren en de ploeg van trainer René Trost gaf het ook niet op, maar doelpunten zouden er niet meer vallen in het voordeel van de Limburgers. In de slotfase maakte Jeffrey Fortes zelfs nog 2-1 voor de thuisploeg.

Bezig met laden …