voetbalzone

Geen twijfels over hervatting Bundesliga na nieuwe coronabesmettingen

Daniel Cabot Kerkdijk10 mei 2020, 08:39
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2020, 08:39
Advertentie

De organisatie van de Duitse voetbalcompetitie, de DFL, ziet op dit moment geen reden om te twijfelen over de hervatting van het seizoen, maar kan niet in de toekomst kijken. Het is de bedoeling dat op 16 mei de Bundesliga en 2. Bundesliga worden hervat. De eerste twee wedstrijden van tweedeklasser Dynamo Dresden moeten echter alweer uitgesteld worden, nadat zaterdag duidelijk was geworden dat twee spelers besmet zijn met het coronavirus.

“We hebben vanaf het begin gezegd dat we hierop voorbereid zijn”, benadrukte DFL-directeur Christian Seifert in gesprek met de ZDF. “Als Dynamo Dresden nu veertien dagen in quarantaine gaat, is er geen reden om te twijfelen over de voortzetting van de 2. Bundesliga. In de 2. Bundesliga moeten we nog 81 wedstrijden spelen en op dit moment kunnen er twee daarvan, van Dynamo Dresden, niet worden afgewerkt. Maar dat verandert niets aan ons doel: het seizoen uitspelen.”

Vorige week testte ook al één speler van Dynamo Dresden positief op het coronavirus. Na de nieuwe besmettingen moeten nu alle spelers en trainers van Dresden, dat onderaan staat in de 2. Bundesliga, twee weken thuisblijven. De wedstrijden tegen Hannover 96 (17 mei) en SpVgg Greuther Fürth (24 mei) kunnen niet doorgaan op de geplande data.

De DFL ziet nu nog geen reden om de competitie alsnog af te blazen. Seifert erkent wel dat dat moment nog kan komen. “Nu zijn slechts twee van de 81 wedstrijden getroffen. Maar het is duidelijk dat er een bepaald maximum is. Op een gegeven moment is het niet meer mogelijk.” Hij wil geen aantallen noemen. “Dat hangt er ook vanaf wanneer het gebeurt en hoeveel tijd we dan nog hebben om het seizoen af te maken.”

Bondskanselier Angela Merkel gaf afgelopen week haar goedkeuring aan de twee hoogste Duitse voetbalcompetities om vanaf volgende week te hervatten. Eerder werd al bekend dat ook bij 1. FC Köln, de nummer tien van de hoogste divisie in Duitsland, twee coronagevallen zijn. De wedstrijd van de club uit Keulen, volgende week zondag thuis tegen 1. FSV Mainz 05, gaat vooralsnog wél door.