voetbalzone

'Geen verschil voor mij of de tegenstander Villa, Honda of Kaká heet'

Daniel Cabot Kerkdijk30 jun 2010, 08:03
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2010, 08:03
Advertentie

Voor het eerste keer in haar geschiedenis wist Paraguay zich voor de kwartfinale van een WK te plaatsen. De Zuid-Amerikanen ontdeden zich dinsdag na penalty's van Japan nadat in de reguliere speeltijd niet was gescoord. Antolin Alcaraz had voor aanvang van het WK geen basisplaats, maar heeft in Zuid-Afrika inmiddels menig topspeler aan banden gelegd. "Het mooiste is dat het hier misschien niet gedaan is", blikt de verdediger in Het Nieuwsblad vooruit.

/

"Natuurlijk is dit historisch", vertelt de ex-speler van Club Brugge, die zich na het WK bij Wigan Athletic meldt. "We hebben een nieuwe grens overschreden. Het mooiste is dat het hier misschien niet gedaan is. We gaan er alles aan doen om ook de volgende wedstrijd tegen Spanje te winnen. In deze fase van het toernooi zijn er alleen maar goede ploegen overgebleven."

"Japan en Italië hadden ook sterke spitsen", vervolgt Alcaraz. "Voor mij is het geen verschil of de tegenstander David Villa, Keisuke Honda of Kaká heet. Op dit moment draait het bij ons goed en we geloven dat we de volgende wedstrijd kunnen winnen. We spelen compact en solidair. Dat hebben we bewezen tegen Italië (1-1) en dat zijn we gedurende het WK blijven bewijzen."

Net als zijn collega's draagt Alcaraz de kwalificatie op aan Salvador Cabañas, de aanvaller die het WK moet missen omdat hij werd neergeschoten in een café in Mexico. "We doen het voor hem, want zonder zijn goals zouden we hier niet hebben gestaan."

Bezig met laden …