voetbalzone

Geflopte AZ'er: 'Ik was plotseling niemand meer en verloor mijn zelfvertrouwen'

Bart Kruyt22 mrt 2013, 11:55
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2013, 11:55
Advertentie

Brett Holman was een daverend succes bij AZ en ook Joey Didulica was een gewaardeerde kracht in de selectie van de Alkmaarders. Niet iedere Australiër weet echter te slagen bij de bekerfinalist: James Holland stond drie jaar onder contract bij AZ, maar speelde geen enkele competitiewedstrijd voor de club. Inmiddels speelt hij bij Austria Wien, waar hij tot bloei is gekomen.

/

Holland maakte in 2009 de overstap van Newcastle Jets naar AZ, maar had het moeilijk in Alkmaar. "Ik was plotseling helemaal niemand meer, daar kon ik moeilijk mee omgaan", noteerde RTV Noord-Holland uit de mond van de middenvelder. "Ik verloor mijn zelfvertrouwen, maar ik heb nooit aan een terugkeer naar Australië gedacht. Slagen in Europa als voetballer is het enige dat ik wilde. Daar had ik echt alles voor over.''

AZ verhuurde Holland in het seizoen 2010/11 nog aan Sparta Rotterdam en voor deze ploeg kwam hij nog tot veertien competitiewedstrijden. Een jaar geleden besloot de middenvelder om Nederland te verlaten en bij Austria Wien gaat het een stuk beter met Holland. De Australiër speelde tot dusver 34 competitieduels voor de Oostenrijkse club en staat in de vermeende belangstelling van enkele clubs uit de Duitse Bundesliga.

Bezig met laden …