voetbalzone

Geflopte Feyenoorder wordt in India ploeggenoot van Mutu

Matthijs van Laar08 sep 2015, 13:17
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2015, 13:17
Advertentie

Wesley Verhoek gaat het avontuur aan. De buitenspeler zat sinds zijn contractontbinding bij Feyenoord zonder club, maar dinsdag maakt het Indiase FC Pune City bekend dat de 28-jarige vleugelaanvaller zich aan de club heeft verbonden. Verhoek wordt in de miljoenenstad ploeggenoot van onder meer Adrian Mutu.

voetbalzone

De Roemeense ex-ster van onder meer Chelsea en Juventus wordt in India vergezeld door andere bekende namen als Didier Zokora en Tuncay Sanli, terwijl ook Kalu Uche voor Pune City gaat spelen. De Nigeriaanse aanvaller, 32 jaar, was jarenlang actief in onder meer Spanje. Zijn komst werd gelijktijdig met die van Verhoek aangekondigd.

Voor de rechtsbuiten is het zijn eerste voetbalavontuur buiten de Nederlandse landsgrenzen. Verhoek begon zijn loopbaan bij ADO Den Haag en stapte in de winter van 2012 over naar FC Twente. Die samenwerking bleek niet te werken, waarop Feyenoord hem in de zomer van 2012 oppikte. Ook in Rotterdam liep het niet: de club verhuurde hem kortstondig aan Go Ahead Eagles en liet dus onlangs zijn contract ontbinden.

Bezig met laden …