voetbalzone

‘Gefrustreerd’ West Ham meldt zich officieel bij Ajax voor Edson Álvarez

Mart Oude Nijeweeme14 jul 2023, 13:08
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2023, 13:08
Advertentie

West Ham United heeft zich officieel gemeld bij Ajax voor de diensten van Edson Álvarez, meldt David Ornstein namens The Athletic. De Mexicaan moet in Londen als opvolger dienen van Declan Rice, die op het punt staat om de overstap te maken naar Arsenal. Ornstein benadrukt dat er nog geen bod is uitgebracht op Álvarez, maar dat dit vermoedelijk niet lang op zich laat wachten.

Dat West Ham nog geen aanbieding op tafel heeft gelegd heeft alles te maken met het feit dat Arsenal de ondertekening van Rice vertraagt. Rice is al lang en breed door de keuring bij the Gunners, maar het papierwerk zorgt ervoor dat de deal nog niet wereldkundig is gemaakt. De gang van zaken leidt tot frustratie bij West Ham. Acht dagen geleden bereikten alle partijen al een akkoord over de megadeal.

Arsenal hoopt de overgang van Rice af te ronden voordat de ploeg zondag afreist naar de Verenigde Staten voor een tournee. Zodra het geld op de rekening staat bij West Ham, kunnen the Hammers doorschakelen naar Álvarez. Ajax mikt naar verluidt op een transfersom tussen de 40 en 45 miljoen euro. Álvarez zag onlangs een zeker lijkende overgang naar Borussia Dortmund op het laatste moment klappen.

Duidelijk is dat Álvarez er zelf financieel flink op vooruit wil gaan. Afgelopen seizoen was de Mexicaan een van de weinige lichtpuntjes in de Johan Cruijff ArenA. De controleur speelt sinds 2019 voor Ajax, dat hem destijds voor vijftien miljoen euro overnam van Club América. Sindsdien kwam hij in 147 officiële duels in actie voor de Amsterdammers, waarin hij goed was voor 13 doelpunten en 6 assists. Zijn contract loopt nog door tot medio 2025.

Timber
Naast Rice moet ook de transfer van Jurriën Timber voor zondag zijn beslag krijgen. De centrale verdediger komt voor 45 miljoen euro over van Ajax en tekent in Noord-Londen een meerjarig contract. Timber wordt gecontracteerd als rechtsback - een rol die vorig seizoen voornamelijk was weggelegd voor Ben White - maar kan ook als centrale verdediger spelen. Eerder genoot hij interesse van het Manchester United van Erik ten Hag.

Bezig met laden …