voetbalzone

Gefrustreerde Kennedy uit kritiek op Verbeek: ‘De tactiek werkte niet’

Bart Kruyt26 jun 2010, 11:56
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2010, 11:56
Advertentie

Hoewel er gedurende het WK al enigszins kritieken vanuit de Australische media doorsijpelden op de tactiek van bondscoach Pim Verbeek, heeft nu de eerste speler zich openlijk uitgelaten over de speelwijze die de Nederlander aandroeg. Spits Josh Kennedy, die tijdens het openingsduel van Australië verrassenderwijs samen met Harry Kewell en Marc Bresciano op de bank werd gehouden, liet weten dat Verbeek beter vast kon houden aan de oorspronkelijke tactiek.

/

“We verloren met 4-0 tegen Duitsland dus het lijkt me duidelijk dat de tactiek niet werkte”, zo gaf Kennedy aan tegenover the Daily Telegraph. Over het eerste duel van Australië is Kenny dan ook niet te spreken:“Ik verwachtte ook zeker de eerste wedstrijd te spelen. Ik zou het geweldig hebben gevonden om te spelen, de positie van spits paste absoluut bij me. Wie weet, het had de wedstrijd volledig kunnen keren. Maar we zullen het nooit te weten komen.”

Volgens Kennedy zou Verbeek er beter aan gedaan hebben om tegen Duitsland met hem in de spits te starten, met Tim Cahill in zijn rug; een concept dat de keuzeheer in de tweede wedstrijd tegen Servië toepaste. “Dat is de tactiek die we eerder hebben gespeeld. Dus het was duidelijk een grote verrassing dat ik tegen Duitsland niet speelde. Onze formaties hebben de afgelopen jaren namelijk wel gewerkt.”

Kennedy vervolgde zijn beklag: “De jongens konden op die manier veel doelpunten maken, al moest er daarvoor wel hard gewerkt worden. Maar dat maakt mij niet uit. Ik in de spits en Timmy erachter heeft altijd gewerkt. Het was niet het mooiste voetbal maar het werkte. Tegen Servië lieten we dat in de tweede helft zien.” Ploeggenoot Jason Culina liet weten niet mee te doen in de hetze tegen Verbeek. “Natuurlijk zou ik me beter hebben gevoeld als centrale middenvelder, maar we moeten het allemaal vanuit verschillende perspectieven bekijken.”

Bezig met laden …