voetbalzone

Gefrustreerde Neymar hoort strafeis en benadeelt Braziliaanse ploeg

Bart Kruyt18 jun 2015, 19:11
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2015, 19:11
Advertentie

Neymar lijkt Brazilië pas in een eventuele halve finale op de Copa América weer van dienst te kunnen zijn. De aanvoerder van de titelkandidaat ontving donderdag na afloop van de verloren groepswedstrijd tegen Colombia een directe rode kaart, nadat hij betrokken was geraakt bij een opstootje. De tuchtcommissie van de Copa América wil Neymar voor twee duels schorsen.

voetbalzone

De aanvaller zou de laatste groepswedstrijd tegen Venezuela sowieso al moeten missen wegens een schorsing, omdat hij in de eerste helft van het treffen met Colombia zijn tweede gele kaart van het toernooi had gekregen, na een vermeende handsbal. Voor zijn rode kaart krijgt hij er dus nog een duel schorsing, de eventuele kwartfinale, bij. De Braziliaanse bond heeft nog 24 uur om in beroep te gaan; vrijdag wordt de straf voor Neymar definitief vastgesteld.

Brazilië leed tegen Colombia de eerste nederlaag sinds het afgelopen WK en na het laatste fluitsignaal schoot een gefrustreerde Neymar de bal nog op Pablo Armero. Die ging als een stervende zwaan naar de grond, waarna er een opstootje volgde. Neymar deelde daarbij een kopstootje uit aan Jeison Murillo, voordat hij een duw kreeg van Carlos Bacca. Beide aanvallers kregen een rode kaart.

Bezig met laden …