Gehekelde Mohamed Ihattaren kent hoopvol debuut voor Jong Ajax

Jeroen van Poppel01 apr 2022, 21:59
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2022, 21:59

Mohamed Ihattaren heeft vrijdagavond zijn eerste wedstrijdminuten gemaakt in het shirt van Ajax. De gehuurde middenvelder viel bij Jong Ajax na iets meer dan een uur spelen in tegen NAC Breda en maakte een gretige indruk. Twee keer kwam Ihattaren, die massaal uitgefloten werd in Breda, dicht bij een doelpunt, maar twee keer was er op het laatste moment een blok. Aan de overzijde kreeg ook NAC goede kansen, maar een doelpunt zat er ook voor de Bredenaren niet in: 0-0.

NAC begon enorm fel en kreeg al snel twee goede kansen op 1-0: Odysseus Velanas zag na een balverovering bij de Ajax-defensie een inzet van de lijn gehaald worden, korte tijd later redde Calvin Raatsie met moeite op een schot van Naoufal Bannis. Na die momenten kwam Jong Ajax beter in de wedstrijd en werden kansen schaarser. Naci Ünüvar, topscorer van de Amsterdamse beloften, verstapte zich na 24 minuten en strompelde huilend van het veld, maar kon wonderwel alsnog verder.

Al in de veertigste minuut begon Ihattaren warm te lopen. Even werd gedacht aan een rentree direct na rust, maar het duurde tot aan de 62ste minuut voordat John Heitinga de tijd rijp achtte voor Ihattaren. De aanvallende middenvelder maakte direct een gretige indruk en kreeg ook direct een goede schietkans van een meter of zestien, die ternauwernood geblokt werd met een sliding.

NAC maakte in de eindfase aanspraak op de winst via Kaj de Rooij, die eerst voorlangs schoot en daarna na een fraaie solo geblokt werd. In blessuretijd was Ihattaren opnieuw gevaarlijk, toen de nummer 10 werd weggestoken door Kristian Hlynsson en zo een vrije schietkans creëerde voor Ihattaren, die over de as kon doorsteken en de voet van Nick Olij trof. Mario Bilate probeerde het aan de overzijde uit een lastige hoek en vond de vuisten van Raatsie: 0-0.

Voor NAC is dat duur puntenverlies, want de huidige plek negen biedt aan het eind van het seizoen geen ticket voor de play-offs. NAC heeft nog wel een duel tegoed ten opzichte van nummer acht De Graafschap. Jong Ajax blijft met het derde gelijkspel op rij zevende.