voetbalzone

‘Geïmponeerde Van Gaal passeert Van Persie tegen Crystal Palace’

Erik van Dam06 nov 2014, 09:22
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2014, 09:22
Advertentie

Robin van Persie begon dit seizoen in negen van de tien competitieduels van Manchester United in de basis. Hij maakte drie goals en kan dus een moyenne overleggen van 0,33. Dat is aanmerkelijk minder dan zijn moyenne in zijn eerste seizoen (0,68) en in zijn tweede seizoen (0,57). Zaterdag moet Van Persie misschien voor het eerst genoegen nemen met een plek op de reservebank.

voetbalzone

Louis van Gaal heeft veel vertrouwen getoond in zijn landgenoot in de eerste maanden. De Daily Mirror zegt echter dat het ernaar uitziet, dat James Wilson zaterdag de voorkeur krijgt boven Van Persie in de wedstrijd tegen Crystal Palace. De pas achttienjarige Wilson moest het tot nu toe hebben van invalbeurten bij Manchester United. Twintig minuten tegen Everton en Chelsea en tien tegen Manchester City vielen hem ten deel.

Vorig seizoen gaf Wilson in de laatste fase van het seizoen zijn visitekaartje al af. Tegen Hull City mocht hij in de basis beginnen van interim-trainer Ryan Giggs en maakte hij twee goals: een voor rust en een erna. Kort na zijn tweede treffer ging de debutant toen naar de kant. Wellicht krijgt hij zaterdag ook tegen Crystal Palace van meet af aan de kans van zijn trainer. Die is volgens de Engelse krant onder de indruk van wat Wilson tijdens de trainingen heeft laten zien.

Bezig met laden …