voetbalzone

Geïrriteerde Jol baalt van Fulham-supporters: ‘Laat Ruiz met rust’

Erik van Dam04 nov 2013, 10:15
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2013, 10:15
Advertentie

Martin Jol heeft de supporters van Fulham publiekelijk gevraagd Bryan Ruiz met rust te laten. Ruim twee jaar geleden stapte de Costa Ricaan op de slotdag van de zomerse transferperiode over van FC Twente naar the Cottagers. Sindsdien heeft hij echter nog niet zo vaak de brille laten zien waarmee hij in de Eredivisie speelde. Zaterdag floot een deel van de Fulham-fans hem uit.

/

Zij accepteren de zwakke prestaties van Ruiz niet langer en zien graag dat Jol hem aan de kant houdt. De Nederlandse trainer doet dat niet, want Ruiz was een dure aankoop en werd bovendien op zijn voorspraak naar Londen gehaald. Daarom vraagt hij de fans om meer geduld met de Midden-Amerikaan. “Het is erg jammer dat het gebeurde. Ik kan er wel mee omgaan, want ik weet hoe de voetballerij werkt.”

“Ik heb meer dan 1300 wedstrijden gecoacht als trainer en ik weet dat mensen zich laten horen, als ze niet tevreden zijn. Maar Bryan is een jongen die meedeed in de wedstrijd van Costa Rica tegen Mexico, hij scoorde daar en ze wonnen met 2-1, waardoor ze naar het WK gaan. Als je dan hier terugkomt en zo’n ontvangst krijgt, is dat nogal tegenstrijdig. Daar is hij een held, hier wordt hij uitgejouwd.”

“Dat is heel, heel frustrerend voor hem en erg teleurstellend voor mij”, geeft Jol maandag aan. “Ik wil dat mijn supporters achter mijn spelers blijven staan. Hij is een ontzettend aardige jongen, dus ik moest hem wel wat vriendelijke woorden toefluisteren. Hij kan wel eens mijn allerbeste speler zijn en dat moet hij ook beseffen. Gelukkig zijn er een aantal personen, onder wie ik, die hem vertrouwen.”

Bezig met laden …