voetbalzone

‘Geld is nooit een prioriteit, dus een lager bod van Barça is geen probleem’

Robin Bruggeman09 jul 2017, 21:30
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2017, 21:30
Advertentie

Marco Verratti is naar verluidt de droomaanwinst voor Barcelona in deze transferperiode, maar de kans lijkt klein dat Paris Saint-Germain mee wil werken aan een transfer van de Italiaan. De Catalanen hebben hun aandacht dan ook verlegd naar Paulinho, die wel oren heeft naar een overstap naar de Europese top. Voordat de deal rond kan komen, zullen er echter eerst nog wat plooien met Guangzhou Evergrande gladgestreken moeten worden.

“Ik was een beetje verrast dat Guangzhou nog niet gereageerd heeft, aangezien er in de media werd gemeld dat zij de aanbieding hadden afgewezen. Ik heb nog niet met de voorzitter kunnen praten, aangezien we naar Beijing zijn gereisd voor een wedstrijd, maar ik hoop dat als Barcelona komt, Guangzhou zich flexibel opstelt en de transfer door kan gaan”, vertelt hij in gesprek met Mundo Deportivo.

“Toen ik in 2011 bij Corinthians speelde, kreeg ik een aanbieding uit Rusland waar ik het tienvoudige kon verdienen en ik antwoordde: ‘Wat ik met vijf kan, kan ik ook met twee’. Geld komt voor mij nooit op de eerste plaats. Een speler kan bij ieder team waar hij heen gaat geld verdienen. Het belangrijkste voor mij is dat ik blij ben met de beslissing die ik neem.”

“China is nu een financiële reus, maar het geld was voor mij geen prioriteit. Als Barcelona mij een lager salaris aanbiedt dan ik bij Guangzhou krijg, is dat voor mij geen probleem aangezien ik waarde hecht aan het spelen in een grote Europese competitie, omringd door geweldige spelers”, gaat Paulinho verder. “Bij Barça kun je dromen van het winnen van de Champions League en met het team dat ze hebben, denk ik dat dat haalbaar is.”

Bezig met laden …