voetbalzone

‘Geld is op bij hekkensluiter Serie A; laatste wedstrijd mogelijk al gespeeld’

Peter Nusselder19 feb 2015, 11:23
Laatst bijgewerkt: 19 feb 2015, 11:23
Advertentie

Het was al bekend dat Parma er in financieel opzicht uiterst slecht voorstaat en dat het voortbestaan van de club serieus in gevaar is, maar mogelijk heeft de hekkensluiter van de Serie A de laatste wedstrijd al gespeeld; er lijkt geen geld meer om zondag nog in actie te kunnen komen.

Volgens Italiaanse media is het bij Parma dusdanig slecht gesteld met de financiën, dat het duel met Udinese in het eigen Stadio Ennio Tardini wellicht geen doorgang kan vinden; er zijn geen middelen voorhanden om de beveiliging te betalen en de competitiewedstrijd te kunnen organiseren. De clubleiding zou over deze situatie al contact hebben opgenomen met de Italiaanse voetbalbond.

Ook als er voor komend weekend wél een oplossing wordt, is het twijfelachtig of i Crociati nog lang zullen bestaan. Dinsdag werd door de openbaar aanklager reeds het faillissement van de noodlijdende voetbalclub aangevraagd en op 19 maart neemt de rechter en beslissing over de toekomst van Parma, dat in 1997 nog tweede van Italië werd achter Juventus en de UEFA Cup won in 1995 en 1999.

Bezig met laden …