voetbalzone

Geliefde Nederlandse coach van kampioen 2.Bundesliga tekent bij

Erik van Dam21 mei 2013, 19:57
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2013, 19:57
Advertentie
/

Hertha BSC en Jos Luhukay gaan nog jaren met elkaar verder. Vorig jaar zomer verliet de vijftigjarige Nederlander na vier seizoenen FC Augsburg en tekende hij bij de club uit de hoofdstad, die gedegradeerd was naar de 2.Bundesliga. Luhukay slaagde er in zijn debuutseizoen al in Hertha BSC bovenaan te laten eindigen en promoveert dus met zijn team.

Via de officiële kanalen bevestigt Hertha BSC dat Luhukay heeft bijgetekend. De ‘bouwmeester van het succes’, zoals manager Michael Preetz hem complimenteus noemt, blijft met zijn assistenten Markus Gellhaus en Rob Reekers tot 2016 aan boord bij Die Alte Dame. Hij maakte de club met 76 punten (een record) kampioen van het tweede niveau.

Luhukay speelde in Nederland voor onder meer VVV-Venlo en RKC Waalwijk, maar bouwde in Duitsland al een redelijke carrière op als coach. Sinds 1998 had hij SV Straelen, KFC Uerdingen, SC Paderborn, Borussia Mönchengladbach en FC Augsburg onder zijn hoede. In Berlijn werkt hij samen met onder meer Ben Sahar (ex-De Graafschap).

Bezig met laden …