voetbalzone

'Geloof er niets van dat Barcelona al na één briljant duel op de stoep staat'

Daniel Cabot Kerkdijk13 jul 2011, 06:10
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2011, 06:10
Advertentie

Mexico won zondag ten koste van Uruguay het WK Onder-17 en won daarmee de tweede wereldtitel in die leeftijdscategorie in zes jaar tijd. Hans Westerhof, technisch directeur van Pachuca, kent als geen ander het grote aantal talenten waar het Midden-Amerikaanse land over beschikt. Julio Gómez, winnaar van de Gouden Bal op het WK Onder- 17, zou de interesse hebben gewekt van verscheidene Europese topclubs. "Ik moet het nog zien", benadrukt de Nederlander.

/

Gómez, middenvelder van Pachuca, speelde in de halve finale tegen Duitsland de wedstrijd van zijn leven. "De manier waarop hij inkwam bij de corner waaruit de 2-2 viel, met alles wat hij in zich had, was prachtig", blikt Westerhof terug in gesprek met De Telegraaf. "Vervolgens moet hij met een hoofdwond van het veld, wordt verbonden, komt er toch weer in en maakt in de laatste minuut met een omhaal de winnende treffer! Mexicanen zijn wel gevoelig voor zulke dramatiek."

Westerhof ziet het nationale elftal van Mexico sterker worden. "Het probleem was altijd dat het clubvoetbal, met zijn talloze buitenlanders, op een hoger niveau stond dan het nationale team. De eigen internationals waren vaak bankzitters. Nu veel Mexicaanse spelers naar Europa gaan, verandert dat. Carlos Salcido is een ervaren rot. Net als Rafael Márquez en Francisco Maza."

Volgens Gómez senior hing Barcelona al aan de telefoon. Westerhof ziet de tiener de komende jaren echter gewoon met het eerste elftal van Pachuca meetrainen. "Na één briljante wedstrijd Barcelona op de stoep? Ik geloof er niets van." Met een klein geldbedrag neemt Pachuca sowieso geen genoegen. "Manchester United heeft Javier Chicharito destijds voor een fooi gekregen van Chivas."

Bezig met laden …