voetbalzone

'Geloof me als ik zeg dat hij de volgende Lionel Messi wordt'

Bart Kruyt13 mrt 2016, 22:30
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2016, 22:30
Advertentie
/

Paulo Dybala is bezig aan een uitstekend seizoen en liet zich afgelopen vrijdag ook weer gelden, door de winnende treffer te maken in het competitieduel met Sassuolo (1-0). Fabio Capello is zeer onder de indruk van de pas 22-jarige aanvaller van Juventus en ziet hem als een van de grootste talenten ter wereld.

Volgens Capello staat Dybala op een eenzame hoogte: “Geen enkele andere speler van 22 jaar laat al zulke technische schoten en zoveel persoonlijkheid zien”, verkondigt de Italiaan in La Gazzetta dello Sport. Zijn goal tegen Sassuolo ziet hij als een voorbeeld. “Dat was een uitzonderlijk en prachtig doelpunt.”

Pietro Anastasi, zelf oud-aanvaller van Juventus, is eveneens lyrisch over de Argentijn. “Het is een fenomeen. Geloof me als ik zeg dat hij de volgende Lionel Messi wordt. Met jonge spelers moet je voorzichtig zijn, maar Dybala is al heel volwassen. Heel anders dan bijvoorbeeld Mario Balotelli.”

De lovende woorden over Dybala komen niet uit het niets: in het lopende seizoen maakte hij al achttien treffers in 39 officiële wedstrijden voor de Oude Dame. Het is zijn eerste seizoen in Turijn, nadat hij afgelopen zomer voor 32 miljoen euro overgenomen werd van Palermo.

Bezig met laden …