voetbalzone

'Gelukkig kunnen we alles wat op het WK gebeurd is achter ons laten'

Bart Kruyt13 nov 2014, 06:30
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2014, 06:30
Advertentie

Veel Mexicanen zullen vandaag met een grote glimlach naar hun werk gaan. Het nationale elftal nam woensdagavond in de Amsterdam ArenA sportieve revanche op Nederland, dat Mexico op het WK nog uitschakelde, maar nu met 2-3 werd verslagen. Volgens bondscoach Miguel Herrera en middenvelder Andrés Guardado was er geen sprake van wraak, maar daar denkt aanvaller Javier Hernández anders over.

voetbalzone

De maker van het derde Mexicaanse doelpunt sprak tegenover ESPN van een 'erg belangrijke overwinning': "Gelukkig hebben we gewonnen en kunnen we alles wat op het WK gebeurd is achter ons laten", zei hij. "Vooral voor de fans is het belangrijk dat we revanche genomen hebben."

Carlos Vela speelde woensdag zijn eerste interland sinds drie jaar en was met twee doelpunten direct de grote man bij Mexico. "Hij is erg getalenteerd en steekt in topvorm, maar dat is hij bijna altijd", stelde Hernández. "Ik ken hem al sinds we kinderen waren. Maar ook hij zal zeggen dat het een teamprestatie is en dat de overwinning het belangrijkste was."

Bezig met laden …