voetbalzone

‘Gelukkig pakte André de strafschop, wat overigens geen strafschop was’

Dominic Mostert24 jan 2019, 23:10
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2019, 23:10
Advertentie

Voor het eerst sinds het seizoen 2013/14 heeft Ajax zich geplaatst voor de halve finales van de TOTO KNVB Beker. In de eerste helft liepen de Amsterdammers uit naar een 3-0 voorsprong op sc Heerenveen, waardoor de wedstrijd gespeeld leek. In het tweede bedrijf kwamen de Friezen op 3-1 en voorkwam André Onana een spannende blessuretijd, door een late penalty van Sam Lammers te keren. Erik ten Hag houdt gemengde gevoelens over aan het bekerduel.

De trainer had graag gezien dat de wedstrijd al lang in het slot had gezeten, voordat Lammers in de slotminuten aanlegde vanaf elf meter. "De eerste helft heb ik echt een heel goed Ajax gezien", analyseert Ten Hag bij FOX Sports. "Het was zoals je het wilt zien: heel scherp, heel variabel in het aanvalsspel, en we maken fantastische goals. Ik denk dat het publiek er echt van heeft genoten. Ik in ieder geval wel."

Dat Ajax bij rust met 3-0 leidde, was in de ogen van Ten Hag 'geenszins geflatteerd'. Hij zag bovendien dat Ajax een 'goed' eerste kwartier na rust speelde. "Maar daarna werd het steeds minder", merkt Ten Hag op. "Het is wel begrijpelijk, maar je kunt het niet accepteren. Zo'n laatste fase is gewoon niet goed. Op het einde kunnen we het nog heel moeilijk krijgen. Gelukkig pakte Andre de strafschop, wat overigens geen strafschop was."

Ten Hag liet Lisandro Magallán, de veroorzaker van de penalty, debuteren voor Ajax. In zijn optiek heeft de winteraanwinst 'zijn visitekaartje afgegeven'. "Lisandro is een goede mandekker, goed in de duels, maar vooral heel goed in het anticiperen. In balbezit vond ik hem ook heel functioneel goed spelen. Hij zal aan onze speelwijze moeten wennen, maar dat gaat hij vanzelf leren als hij vaak speelt. Vandaag heeft hij in ieder geval laten zien dat hij op dit niveau een toegevoegde waarde is."

Bezig met laden …