voetbalzone

Geluksvogel Hernández maalt niet om buitenspeldoelpunt: 'Boeit me niet'

Bart Kruyt28 okt 2012, 19:22
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2012, 19:22
Advertentie

Manchester United won zondagavond met 2-3 van Chelsea en naderde de koploper van de Premier League zodoende tot op één punt. Robin van Persie was bij alle goals van the Mancunians betrokken, maar de hoofdrol was voor Mark Clattenburg. De scheidsrechter stuurde Fernando Torres met een onterechte tweede gele kaart van het veld en keurde het beslissende buitenspeldoelpunt van Javier Chicharito Hernández goed.

/

Een kwartier voor tijd gaf Hernández het beslissende zetje voor de cruciale zege van de ploeg van Sir Alex Ferguson. Dat de driepunter op een unfaire wijze tot stand kwam, maakt de Mexicaanse aanvaller niets uit: “Dat boeit me niet. We hebben gewonnen en hebben de drie punten”, vertelde hij. “Dat was het enige waar we aan dachten. Voor sommige mensen was het misschien controversieel, voor anderen niet. Maar wij zijn erg blij met de drie punten.”

De 24-jarige Hernández leek zelf ook even te twijfelen over de zuiverheid van de treffer. Toen hij het net liet bollen, keek hij onmiddellijk naar de grensrechter. “Dat kan. Ik denk dat het een gewoonte is die ik mij heb aangeleerd om naar de grensrechter te kijken”, zegt hij tegen Sky Sports. “Elke keer dat we tegen een rivaal spelen, spelen we om de Premier League te winnen. Dit was een moeilijke wedstrijd, maar we waren blij met de laatste goal.”

Bezig met laden …