voetbalzone

Gemeente Katwijk weigert Ajax: geen oefenwedstrijden in eigen land

Sam Vreeswijk07 jul 2023, 19:54
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2023, 19:54
Advertentie

Ajax speelt deze zomer geen enkele oefenwedstrijd waar publiek welkom is op Nederlandse bodem. De Amsterdammers hoopten deze maand nog een oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk te spelen op het complex van Rijnsburgse Boys, maar dat heeft de gemeente Katwijk afgewezen. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdag.

Ajax wil de oefenwedstrijden graag op echt gras spelen, maar dat wordt steeds moeilijker bij amateurclubs in Nederland. Bij Rijnsburgse Boys had dat wel gekund, en als het aan Ajax lag, had daar deze zomer een oefenduel plaatsgevonden. De gemeente Katwijk stak daar echter een stokje voor, en dat had alles te maken met veiligheid. Rijnsburgse Boys, VV Katwijk en Quick Boys moeten allemaal twee jaar lang hun derby’s zonder uitsupporters spelen, wat het gevolg is van ongeregeldheden. Door die recente onrust zou de gemeente geen risico willen nemen door Ajax op het terrein van Rijnsburgse Boys te laten spelen.

Daarom heeft Ajax besloten om het oefenduel met Shakhtar, op 18 juli, maar op De Toekomst te spelen, achter gesloten deuren. Ook de oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch van zaterdag vindt daar plaats, en ook daar is geen publiek welkom. De vriendschappelijke wedstrijden die Ajax wél met publiek speelt, vinden allemaal in het buitenland plaats: in Duitsland zijn FC Augsburg en Borussia Dortmund de tegenstanders, in België is dat Anderlecht.

Een oefenwedstrijd in de eigen Johan Cruijff ArenA is ook geen optie, aangezien dat stadion een maand geleden al is omgebouwd voor verschillende concerten. Onder meer Harry Styles, Beyoncé en Coldplay treden of traden daar deze zomer op. Vanwege andere evenementen is ook het Olympisch Stadion niet beschikbaar als speellocatie.

Bezig met laden …