voetbalzone

‘Gemengde gevoelens als Leicester de titel pakt, ik ben niet voor iedereen blij’

Thijs Post19 feb 2016, 09:30
Laatst bijgewerkt: 19 feb 2016, 09:30
Advertentie

Nigel Pearson was tot juni manager van Leicester City, tot hij ontslagen werd omdat hij kritisch was op de handelwijze van de club rond het incident met drie spelers in Thailand. De drie, onder wie zoon James Pearson, speelden een hoofdrol in een racistische sekstape. Als Leicester City kampioen wordt, heeft vader Nigel ‘gemengde gevoelens’.

/

“Of Leicester City de titel pakt? Ik denk het wel. Omdat ze zich niet laten afleiden door de hype. Veel mensen snappen niet waar Leicester City precies voor staat. Ze hebben uitstekende spelers. Jamie Vardy is ongelooflijk, maar het collectief is verschrikkelijk sterk. Vorig seizoen ging de groep al goed om met de druk, dit seizoen weer. Leicester City kent geen angst”, laat Pearson optekenen in The Times.

“Ik heb gemengde gevoelens als Leicester de titel pakt”, geeft Pearson eerlijk toe. “Voor veel mensen ben ik erg blij: de spelers, de technische staf en de fans. Natuurlijk ben ik echter niet voor iedereen blij, ik zou hypocriet zijn als ik dat zou zeggen. Leicester City staat bovenaan omdat ze een goede en verstandige manager hebben, maar ook vanwege degene die daarvoor de leiding had. Ik nam vervelende beslissingen, ik weet wat ik heb gedaan om ervoor te zorgen dat ze staan waar ze nu staan.”

Bezig met laden …