voetbalzone

Gemengde gevoelens bij Sana: ‘De Boer behandelde mij niet met respect’

Gijs Freriks07 feb 2015, 09:02
Laatst bijgewerkt: 07 feb 2015, 09:02
Advertentie

Tobias Sana kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn tijd bij Ajax. De aanvaller is de Amsterdammers dankbaar dat hij de kans kreeg om in een grotere competitie dan de Zweedse Allsvenskan te voetballen, maar kreeg na een sterke start nauwelijks kansen meer van trainer Frank de Boer. Dat zit de 25-jarige Zweed nog altijd dwars, zo vertelt hij in Aftonbladet.

voetbalzone

“Het is de droom van iedere voetballer om in Europa te spelen, maar in de situatie waar ik in zat...”, zegt de enkelvoudig international. “Ik heb nooit te horen gekregen waarom ik niet meer aan spelen toekwam. De coach sprak opeens niet meer met mij. Of ik Frank de Boer om uitleg heb gevraagd? Nee. Mijn motto is om hard te blijven werken en te laten zien wat je kan. Je moet je voeten laten spreken.”

“Ik kan het de coach ook niet kwalijk nemen, want hij is vier keer kampioen geworden. Ik zou voor hem applaudisseren. Maar ik ben nog altijd teleurgesteld dat ze mij niet met respect hebben behandeld. Daar gaat het om”, aldus Sana. “Ik kan begrijpen dat hij voor andere spelers koos, maar je mag ook een beetje respect tonen. Ajax was vooral een leerzame periode, maar ik ben blij dat ik hier bij Malmö FF weer gewoon kan voetballen. Want dat is waar ik het allemaal voor doe.”

Bezig met laden …