voetbalzone

Gemengde gevoelens bij vertrekkende Ajacied: 'Ik geniet hier echt van'

Matthijs van Laar11 dec 2014, 07:20
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2014, 07:20
Advertentie

Niklas Moisander weet nog niet zeker wanneer hij Amsterdam verlaat, maar zeker is dat hij woensdag tegen APOEL Nicosia voor het laatste met Ajax actief was in de Champions League. Het contract van de stopper loopt af en mogelijk vertrek de Fin al in de winterstop. Het bezorgt hem gemengde gevoelens, gaf hij toe na de eclatante 4-0 zege op de Cyprioten.

voetbalzone

''Want ik geniet er echt van om met al deze jonge, talentvolle spelers te voetballen", verklaarde hij na afloop in gesprek met NUsport. "Dit team verlaat ik dus niet graag. Althans, niet middenin het seizoen." Die kans is echter wel groot: omdat Moisander zijn contract niet verlengt, kiest Frank de Boer normaliter voor andere opties centraal achterin. Blijft hij wel tot de zomer, dan lijkt een halfjaar bankzitten de enige overgebleven optie.

''Ik zal er dus goed over nadenken als er deze winter belangstelling voor me komt", vervolgt de 29-jarige speler. "Maar wanneer zich geen club meldt die ik zie zitten, blijf ik gewoon bij Ajax. Dan is het afwachten of ik zal spelen of op de bank terechtkom. Daar ben ik op voorbereid. Met mijn kwaliteiten zal het in elk geval niks te maken hebben." Moisander kwam tot nog toe tot 93 wedstrijden voor Ajax, waarin hij 7 keer scoorde.

Bezig met laden …