voetbalzone

Gemengde gevoelens onder EK-tegenstanders

02 dec 2007, 15:12
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2007, 15:12
Advertentie
De bondscoaches van de EK-tegenstanders van Oranje hebben met verschillende inzichten gereageerd op de loting. Zo voorzien Roberto Donadoni (Italië) en Raymond Domenech (Frankrijk) zware duels, terwijl Victor Piturca (Roemenië) vooral met veel positiviteit vooruitblikt.

“Ik denk dat alle vier de coaches niet blij zijn met het resultaat”, was het commentaar van Domenech. “We hadden de andere drie teams graag ontlopen, maar hier moeten we het mee doen.”, vertelde de Fransman verder, die geen goed woord voor het lotingsysteem overhad. “Het is van de gekke dat Italië, als wereldkampioen, niet in pot 1 zat. Niets is uitgekomen zoals ik het vooraf had gehoopt”

Ook Italië-keuzeheer Donadoni haalde de trekkingsprocedure aan. “Ik had als zo’n voorgevoel dat het zo zou gaan lopen voor ons, maar je kunt de regels niet veranderen”, reageerde de Italiaan. “Ik sprak vooraf met Marco (Van Basten, red.) en ik verwachtte dat we elkaar zouden gaan loten, en dat is dus gebeurd.”

Piturca posteerde de Roemeense equipe vanzelfsprekend in de underdogrol. “Het is een mooie groep voor ons. We spelen tegen de wereldkampioen, de WK-finalist en Nederland, die we heel goed kennen. Ik hoop dat het een prachtige ervaring wordt”, analyseerde de trainer en verder zijn vertrouwen richting het toernooi uitte. “Waarom kunnen wij niet een van de team worden die naar de kwartfinales gaan?”
Bezig met laden …