Gemiste kansen komen Kroatië duur te staan na treffer Calhanoglu

Gijs Freriks05 sep 2016, 22:41
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2016, 22:41

Kroatië en Turkije hebben elkaar in de eerste speelronde van de WK-kwalificatiereeks in evenwicht gehouden. In het Maksimir Stadion werd het maandag 1-1 en beide doelpunten vielen in de eerste helft te noteren. Alle landen in Groep I speelden 1-1 en hebben allemaal dus één punt.

/

Turkije won nog nooit van Kroatië en kwam ook nog nooit op voorsprong in een wedstrijd tegen het Balkanland. De Maansterren hadden het nu opnieuw niet makkelijk en het was een klein wonder dat zij 44 minuten lang geen doelpunt hoefden te incasseren. Kroatië raakte namelijk drie keer het aluminium: Mario Mandzukic trof na tien minuten het houtwerk waarna Marko Pjaca over schoot, terwijl Pjaca later tegen de dwarsligger kopte en Ivan Perisic eveneens net iets te hoog mikte. Turkije ontsnapte, maar na 44 minuten werd het alsnog 1-0 in Zagreb.

Ivan Rakitic mocht na een overtreding op Luka Modric aanleggen vanaf elf meter en maakte geen fout. Turkije knokte zich echter gauw terug en kwam in de tweede minuut van de blessuretijd langszij: Hakan Calhanoglu scoorde uit een van richting veranderde vrije trap. De middenvelder van Bayer Leverkusen is daarmee bij vier doelpunten in de laatste acht interlands van Turkije direct betrokken geweest (drie treffers en één assist). In de tweede helft vloeiden de krachten bij beide elftallen weg, maar Pjaca kreeg nog wel een goede kans. Zijn kopbal werd echter gekeerd door Volkan Babacan.