voetbalzone

Gemiste strafschop Falcao komt sterker Colombia duur te staan

Bart Kruyt16 jul 2011, 23:27
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2011, 23:27
Advertentie

Peru is de eerste halve finalist op de Copa América. De ploeg van Sergio Markarián had het zwaar tegen Colombia, dat de betere ploeg was en via een strafschop een ideale kans kreeg om op voorsprong te komen. Radamel Falcao was echter niet scherp en schoot naast, waarna Colombia ook nog de paal en de lat raakte. De openingstreffer kon niet worden geforceerd en in de verlenging trok Peru aan het langste eind, door enorme uithalen van invaller Carlos Lobaton en Juan Manuel Vargas.

De teleurstelling was enorm bij Colombia: de ploeg had in de reguliere speeltijd namelijk de nodige kansen laten liggen om de wedstrijd al binnen negentig minuten te beslissen. De eerste helft ging nog wel gelijk op met mogelijkheden voor beide ploegen, maar na de thee was Colombia duidelijk de betere ploeg. Freddy Guarin en Dayro Moreno kregen al goede kansen, voordat Falcao na een ruim uur spelen een strafschop mocht nemen. Moreno ging theatraal naar de grond toen hij werd vastgehouden door Alberto Rodriguez en dat leverde het gewenste resultaat op.

/

Falcao ging vol vertrouwen achter de bal staan, maar slaagde er niet in om het buitenkansje te benutten. Het schot van de aanvaller was te ver naar links gemikt en ging dan ook naast het doel van Raul Fernández. Het betekende een flinke domper voor Colombia, dat echter wel de betere ploeg bleef. Moreno ramde de bal kort na de gemiste strafschop op de paal en in blessuretijd kwam ook Guarin nog dichtbij, maar hij raakte na een geslaagde actie de lat. Zodoende moest er een verlenging aan te pas komen.

Peru schoot in de extra speeltijd uit de startblokken en kreeg een goede kans via Vargas, die zijn schot gepakt zag worden door Luis Enrique Martinez. De keeper moest even later echter alsnog capituleren. Mario Yepes liep Martinez in de weg bij een vrije trap van Vargas, waardoor de doelman de bal alleen voor de voeten van Lobaton kon boksen. De invaller twijfelde niet en ramde de bal werkelijk in het doel, waardoor Colombia in de achtervolging moest.

Peru gaf in het restant van de verlenging echter weinig weg en wist de wedstrijd acht minuten voor tijd te beslissen. Opnieuw ging Martinez in de fout: ditmaal maakte hij een slechte keuze bij het uitverdedigen en kon Paolo Guerrero onderscheppen. Hij wilde de klus eigenlijk in zijn eentje klaren, maar toen bleek dat dit niet ging lukken legde hij de bal af op Vargas. Die liet zijn linkervoet spreken en liet Martinez andermaal kansloos met een enorme knal, die via het net terug het veld in stuiterde. Peru treft in de halve finale Argentinië of Uruguay.

Bezig met laden …