Gemiste strafschop in blessuretijd kost Saint-Étienne koppositie

Bart Kruyt23 okt 2010, 20:58
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2010, 20:58

Stade Rennes behoudt met meer geluk dan wijsheid haar eerste plek in de Ligue 1. De koploper verloor zaterdagavond in eigen huis van Montpellier, maar zag achtervolger Saint-Étienne niet profiteren. De ploeg van Christophe Galtier miste in blessuretijd een strafschop en pakte daardoor in eigen huis slechts een punt tegen promovendus SM Caen, waardoor het één punt achter blijft staan op Rennes. Ook Girondins Bordeaux blameerde zich in eigen huis tegen een nieuwkomer in de competitie: Brest was met 0-2 te sterk voor de afgetreden landskampioen.

Stade Rennes – Montpellier 0-1
De spelers van Stade Rennes werden uitgefloten na de nederlaag in eigen huis tegen Montpellier. Joris Steve Marveaux was de maker van het winnende doelpunt: vlak voor rust stond de middenvelder bij een hoekschop opgesteld bij de tweede paal, waar hij alle ruimte had om binnen te koppen. Rennes ging na rust op zoek naar een antwoord en kwam met een man meer te staan toen Garry Bocaly Stéphane Dalmat hardhandig afstopte, maar de thuisploeg kon de manmeersituatie niet uitbuiten. Ook Rennes eindigde met tien man: acht minuten voor tijd werd Kader Mangane weggestuurd wegens een elleboogstoot. Slachtoffer Souleymane Kamara werd met een brancard afgevoerd.

/

Saint-Étienne – SM Caen 1-1
Dimitri Payet zal de thuiswedstrijd tegen SM Caen niet snel meer vergeten. De aanvaller van Saint-Étienne kreeg in de blessuretijd een enorme kans om zijn ploeg naar de eerste plek van de ranglijst te schieten, toen hij een penalty mocht nemen. Payet hield zijn zenuwen echter niet in bedwang en miste, waardoor Saint-Étienne tweede blijft staan op de ranglijst. De thuisploeg was zelfs op achterstand gekomen via Youssef El Arabi, maar Emmanuel Riviere herstelde acht minuten voor het eindsignaal het evenwicht in de score.

Girondins Bordeaux – Brest 0-2
Girondins Bordeaux is geen schim van de ploeg twee seizoenen terug kampioen van Frankrijk werd. De equipe verloor zaterdag in eigen huis van promovendus Brest, dat na zes minuten op voorsprong kwam door een rake kopbal van Romain Poyet na een corner. Brest bleef hierna verrassend de betere ploeg: pas een kwartier na rust kreeg Bordeaux een serieuze mogelijkheid om langszij te komen, maar Wendel schoof de bal in het zijnet. Toen Benoit Lesoimier er tien minuten voor tijd 0-2 van maakte, was de wedstrijd gespeeld. Een hels fluitconcert in de wijnstreek was het gevolg.