Gemopper in Parijs: ‘We winnen bijna álles en nog zijn ze niet blij’

Erik van Dam20 jan 2016, 09:13
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2016, 09:13

Geen club in Europa domineert zijn nationale competitie zoals Paris Saint-Germain. De regerend kampioen van Frankrijk won 18 van de 21 competitieduels dit seizoen en verloor nog helemaal niet. Dinsdagavond zorgde Zlatan Ibrahimovic er één minuut voor tijd voor dat de club ten koste van Toulouse FC verder kwam in de Coupe de France. Bij rust klonk er nog gefluit vanaf de tribunes in het Parc des Princes.

Laurent Blanc was daar na afloop zeer ontstemd over, zei hij. François Moubandje opende de score in het eerste kwartier en tot de rust bleef het 0-1. Bij het verlaten van het veld voor de rust liet het thuispubliek een fluitconcert horen. “Ik ben daar best boos over, dat er gefloten werd. We winnen bijna álles en nog zijn de mensen hier niet blij”, mopperde Blanc. Meer woorden wenste de trainer er niet aan te wijden.

In de tweede helft kwam het alsnog goed: David Luiz kopte na tien minuten de gelijkmaker binnen en Ibrahimovic schoot vanaf de strafschopstip laat raak. De enige wedstrijd die Paris Saint-Germain dit seizoen verloor was de ontmoeting met Real Madrid op 3 november. De uitwedstrijd in de Champions League eindigde in 1-0. De Fransen zijn ruimschoots koploper in de Ligue, zitten in de achtste finales van de Champions League, zijn halvefinalist in de Coupe de la Ligue en zijn bij de laatste zestien in de Coupe de France.