voetbalzone

Genadeloze Valentijn zaagt aan stoelpoten Koeman: ‘Het was lachwekkend’

Jonathan van Haaster18 jun 2023, 22:29
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2023, 22:29
Advertentie

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor het optreden van het Nederlands elftal zondag tegen Italië (2-3). Met name in de eerste helft kwam Oranje belabberd voor de dag in de troostfinale van de Nations League. Driessen zag het duel in De Grolsch Veste en stelt dat bondscoach Ronald Koeman verandering teweeg moet brengen. "Als er niets gebeurt, moet je je afvragen of hij de juiste man voor de job is."

"Oranje presenteerde zich schandalig in de eerste helft", trapt Driessen af. "Je hoort de verhalen vooraf: 'we zijn trots op Oranje', 'we zullen het laten zien', 'we geven alles', 'we gaan er nog meer energie in steken', 'de wedstrijd tegen Kroatië geeft houvast'... Nou, het was helemaal niets van dat alles. Werkelijk nul komma nul. Binnen twintig minuten sta je met 0-2 achter en dan speel je gewoon een verloren partij. In de tweede helft kom je enigszins terug op 1-2 en dan geven de Italianen gas en staat het 1-3. Ja, werkelijk waar, dit heb ik weinig meegemaakt. Het was eigenlijk gewoon lachwekkend."

Net als Driessen was ook Koeman zelf uiterst kritisch op het functioneren van zijn team. "Hij zat er heel down bij", constateert Driessen na het zien van de persconferentie. "Als dit een wedstrijd geweest zou zijn waar Oranje uitgeschakeld zou zijn voor een EK of WK, dan had hij honderd procent de handdoek gegooid. Wat je wel moet afvragen: hoe geloofwaardig is hij nog richting de spelers als zij niet doen wat hij wil? Want hij heeft duidelijk gezegd wat hij wil. "We zijn nu vier wedstrijden ver en eigenlijk zag het er alleen in de eerste helft tegen Kroatië behoorlijk uit." Sinds de aanstelling van Koeman wist Oranje alleen te winnen van Gibraltar (3-0). Van Frankrijk (4-0), Kroatië (2-4) en Italië (2-3) werd er verloren.

"Het Nederlands elftal heeft nog niets laten zien in de tweede periode onder Ronald Koeman", concludeert Driessen. De chef sport van De Telegraaf stelt dat Koeman sterspelers als Virgil van Dijk en Frenkie de Jong duidelijk moet maken 'dat dit zo niet kan'. In september komt Oranje weer in actie, dan tegen Griekenland en Ierland in het kader van de EK-kwalificatie. Twee teams waar Oranje volgens Driessen 'ook als je een wanprestatie levert niet van kan verliezen'. "Koeman moet ingrijpen en als er dan niets gebeurt, moet je je afvragen of hij de juiste man voor de job is. Als er wel iets gebeurt en er verandert niets, dan is de conclusie keihard: dan is hij niet de juiste man voor deze job."

Bezig met laden …