Geniale Cazorla helpt Villarreal niet aan driepunter

01 mrt 2009, 22:18
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2009, 22:18
Het neutrale publiek in het Estadio Manuel Ruiz de Lopera was zondagavond de winnaar in het duel tussen Real Betis en Villarreal. Alhoewel geen van de beide ploegen drie punten over de streep wist te trekken, viel er kwalitatief gezien niets aan te merken op het duel: 2-2. Door de puntendeling ziet Villarreal de achterstand op Sevilla oplopen tot vijf punten. Betis blijft onderaan de middenmoot bungelen.

In de eerste helft nam Santi Cazorla zijn ploeg op sleeptouw, al kwam zijn doelpunt in de zesde minuut met wat geluk tot stand. Zijn inzet werd door Juanito van richting veranderd en was daardoor onhoudbaar voor Ricardo. Na een half uur spelen kreeg Ricardo Oliveira een goede mogelijkheid maar zijn inzet trof het aluminium.

Enkele minuten voor rust liet Cazorla wederom van zich spreken. Na een één-twee met Matias Fernández tekende hij voor de 0-2. De Europees kampioen had vlak voor rust zelfs de 0-3 op zijn schoen, maar zijn inzet ging net voorbij de kruising. Een gericht schot van Sergio García betekende echter nog voor de theepauze de 1-2.

Het tweede bedrijf kon alle kanten op. Giuseppe Rossi trof de lat, terwijl Diego López de thuisploeg in de slotfase keer op keer dwars zat. De uiteindelijke gelijkmaker kwam na een klein uur spelen op naam van Oliveira. Het schot van Mark González ging niet voorbij López, maar de Braziliaan stond op de juiste plek om daar wel voor te zorgen.