Geniale hakbal Ibrahimovic levert PSG slechts punt op in topper

Bart Kruyt07 okt 2012, 22:55
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2012, 22:55
/

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo waren zondagavond tweemaal trefzeker in el Clásico en ook in Frankrijk lieten de grote mannen van de topploegen zich zien. Zlatan Ibrahimovic en André-Pierre Gignac verzorgden beiden een dubbelslag in de topper tussen Olympique Marseille en Paris Saint-Germain en ook hier werden de punten gedeeld: 2-2. In de havenstad zal dat punt worden gevierd als een overwinning.

Het devies voor Marseille was namelijk om de koppositie ook na acht speelronden te behouden in de Ligue 1, en dat is gelukt. De eerste kans van de Franse topper was voor de thuisploeg, maar clubtopscorer Gignac schoot uit de draai naast. Na achttien minuten was de spits wél trefzeker: zijn schot door de benen van Christophe Jallet vond de verre hoek: 1-0. Een paar minuten later zorgde Ibrahimovic echter voor de gelijkmaker en hij scoorde op fenomenale wijze. Met een hakbal van dynamiet werkte hij een hoekschop achter keeper Steve Mandanda: 1-1.

/

Het kruid was daarmee nog niet verschoten voor de Zweed, want een minuut later zorgde hij met een spijkerharde vrije trap ook voor de 1-2 voor les Parisiens. Het betekende alweer de vierde dubbelslag van Ibrahimovic in zeven Ligue 1-wedstrijden. Vijf minuten na die treffer, na een halfuur spelen, kopte Gignac tussen vier Parijzenaars echter de gelijkmaker tegen de touwen: 2-2. Voor rust kregen beide partijen nog één goede kans, maar gescoord werd er niet meer.

Bij het rustsignaal ontstond er nog wel een opstootje, omdat Morgan Amalfitano Blaise Matuidi van de bezoekers in het gezicht sloeg. De scheidsrechter nam dit voorval echter niet waar en dus volgde er geen rode kaart. In de tweede helft speelden beide partijen met de handrem erop. Kévin Gameiro, ingevallen voor Javier Pastore, kreeg zeven minuten na rust de beste kans, maar van dichtbij ramde hij de bal naast. Gregory van der Wiel viel een kwartier voor tijd in bij de ploeg van Carlo Ancelotti, maar ook hij kon het puntenverlies van PSG in de Derby de France niet voorkomen.