Genk boekt in dertiende speelronde eerste thuisoverwinning

Bart Kruyt02 nov 2009, 21:12
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2009, 21:12

De supporters van Racing Genk moesten er even op wachten, maar in de dertiende speelronde heeft de ploeg dan eindelijk haar eerste thuisoverwinning geboekt. Cercle Brugge werd maandagavond door twee doelpunten voor rust geklopt (2-0). Dankzij de tweede overwinning op rij staat Genk nu achtste in de Pro League.

De start van de thuisploeg was uitstekend en al na vijf minuten viel het eerste doelpunt te noteren. Marvin Ogunjimi pikte zelf de bal op, combineerde met Daniel Pudil en schoot via het lijf van Denis Viane binnen. Genk bleef vervolgens de bovenliggende partij en liep via een eigen doelpunt van Dominic Foley na een hoekschop nog voor rust verder uit.

Het duel leek daarmee al snel in het slot te zitten, aangezien Cercle voor rust niets had laten zien. Na de thee kwam de ploeg echter gevaarlijk voor de dag en raakte Vuzamuzi Nyoni de paal. Foley kreeg vervolgens nog twee kansen om zijn fout voor rust recht te zetten, maar was niet scherp. Toen Honour Gombani uitviel bij de gasten verdween de stootkracht en speelde Genk het duel simpel uit. De ploeg is na een teleurstellende start terug in de middenmoot.