Genk geeft ruime voorsprong uit handen

02 mei 2008, 22:46
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2008, 22:46
Racing Genk heeft zichzelf lelijk in de vingers gesneden op bezoek bij Zulte Waregem. De ploeg van trainer Ronny Van Geneugden had lange tijd het betere van het spel, creëerde kansen, maar was buitengewoon slordig in de afronding. Uiteindelijk kon de thuisploeg nog terugkomen van 0-2 tot 2-2.

Al na elf minuten spelen kon Faris Haroun profiteren van goed voorbereidend werk van ploeggenoot Barak Itzhaki. De Israëliër liet zien over een bovengemiddeld talent te beschikken, waarna het voor Haroun een koud kunstje was de 0-1 op het scorebord te toveren.

Vier minuten later leek het duel gespeeld. De Kameroenese verdediger Eric Matoukou kopte uit een hoekschop de 0-2 binnen, en een grote zege leek in de maak. Genk bleef dan ook vrolijk doorgaan met het frivole aanvalsspel, maar faalde enkele malen opzichtig in de afronding.

Ook na de theepauze waren het de bezoekers die het beste van het spel hadden. Evenals voor de break leek het missen van kansen tot kunst verheven te worden, waarna Zulte de kans op een revival met beide handen aangreep.

Allereerst schoot invaller Janis Coppin de aansluitingstreffer binnen, om vervolgens toe te zien hoe Mbaye Leye vijf minuten voor tijd vanaf de penaltystip de gelijkmaker liet aantekenen.