voetbalzone

Genk geeft Sevilla ultimatum en wacht op Huysegems

14 jan 2009, 07:06
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2009, 07:06
Advertentie
RC Genk wacht nog altijd op de transfers van Tom De Mul en Stein Huysegems. De Belgische Limburgers zijn door het vertrek van Logan Bailly, Sinan Bolat en Christian Benteke voorlopig niet versterkt, maar verzwakt. Voorzitter Jos Vaessen geeft aan dat hij inzake de komst van Sevilla-speler De Mul een ultimatum heeft gesteld.

De Genkenaren hebben dinsdag een derde en laatste bod uitgebracht om De Mul voor zes maanden los te weken bij de Andalusiërs, die echter schermen met belangstelling uit Engeland. "Sevilla heeft ons tweede bod verworpen", aldus Vaessen woensdag in Het Nieuwsblad. "We hebben nu een derde bod gedaan dat een stuk hoger ligt. Maar of het genoeg is om Sevilla te overtuigen, weet ik niet."

De Mul heeft al aangegeven dat hij niet naar Engeland wil gaan omdat hij niet het risico wil lopen om weer op de bank terecht te komen. Sevilla grijpt de vermeende interesse aan om de vraagprijs op te schroeven. "Als Sevilla ook ons derde bod weigert, sluiten we de zaak-De Mul. We hebben altijd gezegd dat we De Mul erbij willen voor onze eerste thuiswedstrijd van de terugronde tegen Bergen."

Genk wacht ook op de transfer van Stein Huysegems. De spits van FC Twente mag vertrekken zodra zijn club een opvolger voor hem heeft gevonden. "Naar verluidt een kwestie van dagen", aldus Vaessen, die eraan toevoegt dat Genk niet op zoek gaat naar een andere aanwinst als het alsnog naast De Mul grijpt. "Dan pakken we alleen Huysegems."
Bezig met laden …