voetbalzone

Genk heeft Ghanese goalgetter Yeboah definitief binnen

Matthijs van Laar04 jan 2010, 19:21
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2010, 19:21
Advertentie

RC Genk en Samuel Yeboah hebben definitief overeenstemming bereikt. De 23-jarige aanvaller wordt gecontracteerd voor 3,5 jaar, met een optie voor nog een seizoen. Yeboah werd op dinsdag in Genk voorgesteld aan de pers, nadat de onderhandelingen tussen club en spits waren afgerond.

Vorige week werd Genk het al eens met het Israëlische Hapoel Tel Aviv over de transfer van de Ghanese aanvaller. Nu Yeboah er ook zelf uit is met zijn nieuwe club, spreekt hij zijn ambities uit. “Ik ben naar Genk gekomen om er mee aan te werken dat deze club terug op het niveau staat waar ze verdient te staan”, aldus de voorhoedespeler.

De nieuwe aanwinst moet Genk afhelpen van een gebrek aan scorend vermogen. De ploeg staat tiende in de Belgische Jupiler Pro League en trof in negentien wedstrijden pas 21 keer doel. Yeboah maakte de afgelopen jaren furore in de Israëlische competitie. De aanvaller speelde eerst voor Hapoel Kfar Saba, waar hij topscorer van het land werd. Dit seizoen maakte hij de overstap naar Hapoel Tel Aviv.

Bezig met laden …