Genk maakt geen fout tegen Cercle Brugge en verstevigt koppositie

Erik van Dam13 nov 2010, 21:02
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2010, 21:02

Racing Genk heft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan. De lijstaanvoerder van België won van Cercle Brugge (3-0) en kan daarom zondagmiddag met een gerust hart achterover leunen, als concurrenten AA Gent en Anderlecht de degens met elkaar zullen gaan kruisen. Standard Luik vond in Antwerpen aansluiting bij de top, door enigszins geflatteerd de punten te winnen van Germinal Beerschot (0-1).

Racing Genk – Cercle Brugge 3-0
Koploper Genk kwam zaterdagavond in eigen huis tegen middenmoter Cercle na negen minuten voetballen goed weg, toen een strafschop aan de bezoekers werd gegeven. Doelman Thibaut Courtois stond echter op de juiste plek en keerde de elfmetertrap van Hans Cornelis. Cercle speelde bepaald niet slecht, maar maakte het zichzelf onnodig moeilijk door na een half uur met tien man te staan, toen Denis Viane op knullige wijze zijn tweede gele kaart pakte en kon inrukken. Acht minuten voor rust brak dit de ploeg op, toen Marvin Ogunjimi de bal van dichtbij in het dak van het doel kogelde en Genk daarmee op voorsprong bracht: 1-0.

Dat het niet de wedstrijd van Cornelis was, werd in het eerste bedrijf reeds duidelijk. Na de rust deed de mandekker echter nog een extra duit in het zakje. Door een handsbal van Cornelis (nota bene ex-speler van Genk) kreeg ditmaal de thuisploeg een penalty toebedeeld. Dit buitenkansje liet Elianiv Barda na een uur spelen niet onbenut: 2-0. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en dat bood David Hubert elf minuten voor tijd de gelegenheid om er via de onderkant van de lat nog 3-0 van te maken.

Club Brugge – Lierse SK 3-0
Het duel was nog geen twaalf minuten onderweg, toen Club de leiding greep. Een vrije trap van Ronald Vargas van een meter of dertig afstand ging aan alles en iedereen voorbij en verdween plotsklaps achter de verbouwereerde Eiji Kawashima: 1-0. Welgeteld twee minuten na de theepauze wist de thuisploeg de marge te verdubbelen, toen verdediger Jeroen Simaeys de bal vanaf de achterlijn teruggelegd kreeg en de 2-0 aantekende. In het verdere verloop van de wedstrijd kwam Club niet meer in de problemen, terwijl Carl Hoefkens een kwartier voor tijd verzuimde middels een strafschop de 3-0 aan te tekenen.

Lokeren – Sint-Truiden 3-0
Subtopper Lokeren besliste in een tijdsbeslag van min of meer vijf minuten het duel met nummer dertien Sint-Truiden. Na zeventien minuten voetballen was het namelijk aanvaller Tiko die het eens vanuit de tweede lijn waagde en tot zijn eigen verbazing dwarrelde het leder in het doel: 1-0. Vijf minuten later was de 2-0 een feit, toen ex-Feyenoorder Benjamin de Ceulaer de tweede treffer van de avond binnenknikte uit een doorgekopte vrije trap. Een directe rode kaart voor Grégory Christ en de 3-0 van Killian Overmeire een kwartier voor tijd maakten het drama voor Sint-Truiden compleet.

Germinal Beerschot – Standard Luik 0-1
De bezoekers hadden wat goed te maken, met zes punten achterstand op koploper Genk voorafgaand. Dit kwam, ondanks enkele prima kansen in de eerste helft, echter nauwelijks naar voren in het spelbeeld. Pas na een uur voetballen wist Standard zich te ontdoen van de middenmoter, spits Mohammed Tchité goed voor zijn man kroop in simpel de 0-1 binnentikte. Het spel van Standard was niet om over naar huis te schrijven, maar uiteindelijk voldoende voor de volle winst.