Genk na zege op Lierse SK alleen koploper, AA Gent volgt

Bart Kruyt29 aug 2010, 22:30
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2010, 22:30

Racing Genk gaat na zondagavond alleen aan kop in de Belgische competitie. Frank Vercauteren en zijn mannen zagen KV Mechelen zaterdag punten verspelen en wonnen zelf eenvoudig van Lierse SK, dat blijft wachten op haar eerste punt: 4-1. Genk zit na vijf competitieduels nog altijd zonder puntverlies en weet dat AA Gent volgt: de runner-up van het afgelopen seizoen had geluk tegen Germinal Beerschot.

Racing Genk – Lierse SK 4-1
Onderschatting bleek zondagavond de grootste tegenstander te zijn van Racing Genk. De koploper begon nog wel scherp aan de competitiewedstrijd tegen hekkensluiter Lierse SK en kreeg in de eerste helft dan ook voldoende kansen, waarvan er twee benut werden. Jelle Vossen was tweemaal de doelpuntenmaker: in de derde minuut opende hij in twee instanties de score en een klein kwartier later promoveerde hij een pass van Kevin De Bruyne tot assist. Lierse liet zich nauwelijks zien en leek halverwege de wedstrijd dan ook al kansloos te zijn.

In de tweede helft nam Genk de wedstrijd echter wat te gemakzuchtig op. De thuisploeg liet zich in slaap wiegen door Lierse en zag de bezoekers via Jurgen Cavens prompt terug in de wedstrijd komen. Genk raakte echter niet in paniek en bracht de marge zes minuten voor tijd weer terug na twee, via een hard schot van invaller Fabien Camus. In de slotfase maakte Marvin Ogunjimi er ook nog 4-1 van, waardoor de overwinning van Genk ruim uitviel. De ploeg van Vercauteren heeft nu vijftien punten: twee meer dan Mechelen.

AA Gent – Germinal Beerschot 1-0
Achter Genk en Mechelen is AA Gent de nummer drie van de ranglijst. De ploeg van Francky Dury leek punten te gaan verspelen tegen Germinal Beerschot, dat de gehele tweede helft onder druk stond maar lang stand wist te houden. In de blessuretijd moesten de gasten echter toch het hoofd buigen, toen Zlatan Ljubijankic de buitenspelval omzeilde en oog in oog met Beerschot-doelman Thomas Kaminski rustig bleef. De keeper werd geklopt met een behendig wippertje, waardoor Gent in extremis toch drie punten pakte.