voetbalzone

Genk profiteert van netwerk Been en verwelkomt weer ex-Feyenoorder

Daniel Cabot Kerkdijk30 jul 2012, 20:30
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2012, 20:30
Advertentie

Racing Genk maakt optimaal gebruik van het netwerk van hoofdtrainer Mario Been. De Rotterdammer was tot vorig jaar zomer twee seizoenen de baas bij Feyenoord en hij nam de Spaanse rechtsback Dani Fernández al mee naar België. Linksachter Youssef El-Akchaoui, die met Been samenwerkte bij NEC, is volgens Belgische media ook nog altijd in beeld. Maar daar blijft het niet bij.

/

Been ziet deze dagen namelijk een bekend gezicht terug op de training van zijn ploeg. Darley is op proef bij de Genkies in de hoop er een contract af te dwingen. De Braziliaanse doelman keepte tussen januari 2008 en deze zomer in De Kuip, al is keepen een groot woord. De 22-jarige sluitpost, overgenomen van Atlético Mineiro, kwam, mede door blessureleed, tot slechts vijf wedstrijden.

Darley zou de zevende versterking van de Smurfen kunnen worden. Bennard Kumordzi, Julien Gorius, Kalidou Koulibaly, Steven Joseph-Monrose, Bright Edomwonyi en dus Fernández werden eerder deze zomer ingelijfd door Genk. De nummer drie van vorig seizoen heeft met László Köteles en Grzegorz Sandomierski al wel twee volwaardige doelmannen onder contract staan.

Bezig met laden …