voetbalzone

Genk stuurt geflopte goalgetter Yeboah op huurbasis naar Israël

Erik van Dam07 sep 2010, 18:06
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2010, 18:06
Advertentie

Racing Genk verwelkomde dinsdag Anthony Vanden Borre als nieuwe speler, maar nam ook tijdelijk afscheid van Samuel Yeboah. In januari van dit jaar werd de Ghanese spits binnengehaald, met de hoop dat hij veel zou scoren. Het lukte tot op heden echter niet de belofte in te lossen; Genk stuurt hem daarom tot het einde van het seizoen naar Beitar Jerusalem.

“KRC Genk wenst Samuel Yeboah veel succes en hoopt dat hij opnieuw zijn kwaliteiten kan tonen in de Israëlische competitie”, stelt de Belgische club in een officieel statement. Yeboah kwam twee keer uit voor het nationale team, oproepen die hij te danken had aan enkele sterke jaren in de Israëlische competitie. Bij Hapoel Kfar-Saba en Hapoel Tel Aviv vond hij het doel gemakkelijk.

De Jupiler Pro League bleek vooralsnog echter een stapje te hoog voor de spits. Vorig seizoen maakte hij drie treffers in veertien competitiewedstrijden. Dit seizoen mocht hij twee keer starten en twee keer invallen in Europees- en competitieverband, maar opnieuw maakte hij het niet waar. Racing Genk houdt zijn contract, dat tot 2013 loopt, nog wel in ere.

Bezig met laden …