voetbalzone

Genk-supporter krijgt stadionverbod wegens 'Billie Turf'

Bart Kruyt12 aug 2010, 11:51
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2010, 11:51
Advertentie

Dirk Schepers is voorlopig niet meer welkom bij Racing Genk. De trouwe supporter van de Belgische club kon vorig seizoen zijn ongenoegen over het spel van zijn favoriete ploeg niet meer aanzien en heeft een stadionverbod van vier maanden gekregen. Bovendien moet de Genkenaar een boete van 300 euro betalen.

De oorzaak van de straf? Schepers noemde trainer Hein Vanhaezebrouck na een zoveelste nederlaag (1-2 tegen KV Kortrijk) ‘Billie Turf’. “Ik kreeg een pv aan mijn broek voor provocerend gedrag”, zegt Schepers in Het Belang van Limburg. “Niks aan de hand dacht ik, want Billie Turf roepen is toch geen zware belediging. Maar achteraf krijg ik daar vier maanden stadionverbod en 300 euro boete voor. Ongelofelijk.”

Schepers gaat in beroep tegen de straf. “Als ik me provocerend zou gedragen hebben, deed Vanhaezebrouck dat ook want hij reageerde op wat ik zei”, vindt de fan. “Ik lach met u, met u”, reageerde de coach, nadat Schepers hem duidelijk had gemaakt dat de coach ‘niet bekwaam’ zou zijn. Genk eindigde vorig seizoen als zevende in de competitie.

Bezig met laden …