Genk vergeet te winnen, Gent op stoom

17 aug 2008, 22:36
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2008, 22:36
RC Genk zal een wrang gevoel overhouden aan de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De nummer negen van vorig jaar was tegen Germinal Beerschot heer en meester, maar moest toch genoegen nemen met een gelijkspel. Eerder op de avond kende AA Gent de beste opening van alle Jupiler League-teams. Het elftal van kersverse trainer Michel Preud’homme knalde tegen Bergen uit de startblokken.

RC Genk - Germinal Beerschot 1-1
Een wedstrijd waarin de thuisploeg zich de kaas van het brood liet eten. Ruim zeventig minuten lang had Beerschot nagenoeg niets in te brengen, totdat verdediger Pieterjan Monteyne met een hard schot de gelijkmaker wist te produceren. Het bleek de enige kans voor de bezoekers die meteen verzilverd werd.

Daarvoor voerde Genk de boventoon en was met name Elianiv Barda een ware plaag voor Beerschot. De Israëlische aanvaller trof in de eerste helft liefst driemaal het aluminium, waarvan één keer succesvol. Een individuele actie, die via de paal in het doel belandde, was in de achttiende minuut goed voor de openingstreffer.

AA Gent - Bergen 5-0
AA Gent kon zich geen betere seizoensouverture wensen dan tegen Bergen, dat vorig jaar ternauwernood het hoofd boven water wist te houden en als zestiende eindigde. Op bezoek in het Jules Otten-stadion kon Bergen-trainer Philippe Saint-Jean na een halfuur spelen wel de haren uit zijn hoofd trekken, toen zijn formatie reeds tegen een 3-0 achterstand aankeek.

Verantwoordelijk voor die ruime marge waren achtereenvolgens Marko Suler (binnentikker), Randall Azofeifa (vrije trap) en Adekammi Olufadé (kopbal). Na rust ging de thuisploeg vrolijk verder waar het voor rust al bedrijvig mee was: scoren. Via treffers van opnieuw Azofeifa en Zlatan Ljubijankic werd Bergen volledig zoek gespeeld en werkte Gent al direct aan het doelsaldo.