voetbalzone

Genk-voorzitter noemt kalenderjaar 2009 'sportief dieptepunt'

Bart Kruyt25 dec 2009, 20:51
Laatst bijgewerkt: 25 dec 2009, 20:51
Advertentie

Racing Genk staat te springen om een nieuwe start in 2010. De gevallen club staat angstig dicht bij de degradatiezone en werd in de beker uitgeschakeld door Roeselare, de hekkensluiter van de ranglijst. “2009 was één groot dieptepunt”, verzuchtte voorzitter Herbert Houben in zijn eindejaarsboodschap.

Dat terwijl Genk in dit jaar nog wel beslag legde op een hoofdprijs. "We waren heel blij met de bekerwinst, maar de rest was niet zo goed en dan valt dat hoogtepunt niet zo op”, legde Houben uit. “2009 was een sportief dieptepunt, maar we hebben er lessen uit getrokken. Structureel hebben we stappen vooruit gezet. Alle functies zijn nu ingevuld, op dat vlak zitten we op de goede weg."

Houben wil de lat dit seizoen niet te hoog leggen, maar wil wel nog iets zien. "In 2010 moeten we rustig bouwen aan een nieuw, sterk team", zegt hij. "We zullen niet massaal spelers gaan kopen, maar ons heel gericht versterken. De sportieve staf zal de kern evalueren en daarna moeten we de juiste man voor de juiste plaats vinden. Ik denk dat het nieuwe jaar goed zal zijn als duidelijk blijkt dat onze ploeg vooruitgang boekt en dat we het nieuwe seizoen 2010-2011 kunnen beginnen met een ploeg die klaar is om mee te doen aan de top."

Bezig met laden …