Genk wint Belgische Play-Offs-II en blijft hopen op Europees voetbal

Bart Kruyt07 mei 2010, 23:02
Laatst bijgewerkt: 07 mei 2010, 23:02

De spelers van Racing Genk kunnen nog niet op vakantie. De ploeg van Franky Vercauteren won vrijdagavond de tweede finale van de Play-Offs-II bij Westerlo (0-3) en mag nu gaan proberen om een Europees ticket in de wacht te slepen. Sint-Truiden, KV Kortrijk of Zulte Waregem zal de tegenstander zijn.

Genk speelde thuis nog met 2-2 gelijk tegen Westerlo, maar stelde in Het Kuipje orde op zaken. Al na vier minuten kon João Carlos met een kopbal op voorsprong zetten, waarna Thomas Buffel in de tweede helft na een counter de marge verdubbelde. Het slotakkoord kwam vervolgens op naam van Marvin Ogunjimi.

Dankzij de simpele overwinning won Genk de Play-Offs-II en mag zij blijven hopen op Europees voetbal. De ploeg van Vercauteren moet tegen de nummer vier of vijf van de eerste Play-Offs spelen: dit hangt vooral af van Gent, dat nog tweede kan worden en bovendien in de bekerfinale staat. De Buffalo’s spelen zaterdag thuis tegen Club Brugge.