Gent haakt dankzij zege in Eupen aan bij top, STVV wint van Kortrijk

Thijs Post04 dec 2010, 20:58
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2010, 20:58

Dankzij de barre weersomstandigheden in België konden er zaterdagavond slechts twee wedstrijden doorgang vinden. AA Gent deed goede zaken door, zij het enigszins tegen de verhouding in, met 0-3 te winnen bij Eupen. De doelpunten kwamen op naam van Bernd Thijs, Shloma Arbitman en Yaya Soumahoro. Dankzij de overwinning haakt de ploeg van trainer Francky Dury aan bij koploper Anderlecht en Racing Genk. In Sint-Truiden won STVV dankzij een vrije trap van verdediger Wim Mennes met het kleinst mogelijke verschil van Kortrijk.

Eupen – AA Gent 0-3
Het laaggeklasseerde Eupen was in het eerste bedrijf de betere ploeg, zo kreeg voormalig FC Utrecht-spits Kevin Vandenbergh een aantal kansjes om tot scoren te komen. Het was echter Gent dat ging rusten met een 0-2 voorsprong: allereerst scoorde Thijs via een Eupens been de 0-1, waarna Arbitman na een knappe actie van El Ghanassy het speeltuig voor het intikken had. In de tweede helft kon Eupen het goede spel niet voorzetten waardoor de zege van Gent niet meer in gevaar kwam. De bezoekers lieten vervolgens na de score flink op te hogen, hoewel Soumahoro nog wel voor de derde Gentse treffer zorgde.

Sint-Truiden – Kortrijk 1-0
In een matig bevolkt Stayen had Sint-Truiden in de eerste helft de overhand. Onder meer Ibrahima Sidibe, Denis Odoi en Andrea Mbuyi-Mutombo werden gevaarlijk maar konden niet overtuigen voor de neus van Kortrijk-doelman Glenn Verbauwhede. Ook een schot van Nils Schouterden leverde niet meer dan gevaar op. Na zestig minuten moest Mennes de score openen voor zijn ploeg: net als vorige week tegen Club Brugge schoot de verdediger een vrije trap tegen de touwen. Kortrijk drong nog wel aan, zo kregen Giuseppe Rossini en Mohamed Messoudi goede mogelijkheden, maar kwam niet meer tot scoren.

Charleroi - Cercle Brugge en Lierse - KV Mechelen werden door slecht weer afgelast.